Wagen ombouwen naar lichte vracht

QUALITY TRANSFORMATION

Ombouw lichte vracht? Bij Quality Transformation hebben we jaren ervaring in het ombouwen van auto’s tot lichte vracht en het homologeren.

Voordelen auto ombouw tot lichte vracht

U betaalt geen BIV

U betaalt maximum €150 verkeersbelasting

100% aftrekbaar

Aankoop is afschrijfbaar

Ombouwen naar lichte vracht

Homologatie

FAQ

Hoeveel kost het om mijn wagen te laten ombouwen naar lichte vracht?

De kostprijs is afhankelijk van het merk en de grootte van uw wagen, gemiddeld kost een ombouw 1250 tot 2000 euro, vrij van btw (intracommunautair). 

Voor een correcte prijs voor uw wagen kan u steeds vrijblijvend een offerte aanvragen.

Hoe lang duurt het om mijn wagen om te bouwen naar lichte vracht?

De volledig procedure van de ombouw en de bijhorende keuringen neemt gemiddeld 3 à 4 weken in beslag. In sommige gevallen kan dit iets langer zijn omdat de goedkeuring van de constructeur kan aanslepen.

Is het mogelijk om meer dan 2 zitplaatsen te hebben in een lichte vracht wagen?

Volgends de huidige wetgeving moet de laadruimte de helft van de wielbasis bedragen. Een achterbank kan dus niet behouden worden, behalve bij wagens die 50% laadruimte hebben achter de tweede zit, zoals bv. een Chevrolet Suburban of pickups met een dubbele cabine. 

Is het mogelijk om elke wagen om te bouwen naar lichte vracht?

Voor de meeste wagens kunnen wij de wagen ombouwen naar lichte vracht, maar de vereiste is hier dat een laadbak geïnstalleerd wordt. Dit kan dus enkel bij wagens van het type hatchback, stationwagen, SUV, monovolume, jeep, etc…

Voertuigen zoals cabrio, coupé en sedan kunnen NIET omgebouwd worden omdat er geen ruimte is voor de laadbak die noodzakelijk is bij lichte vracht.

Wat moet ik zelf doen om mijn wagen naar lichte vracht om te bouwen?

U hoeft zelf niets te doen, u levert uw wagen af en wij zorgen voor de volledige ombouw en procedure van a tot z. Zowel de ombouw als de keuringen worden volledig door ons gedaan, enkel zo kunnen wij de kwaliteit van de ombouw garanderen.

Kan ik mijn auto laten ombouwen naar lichte vracht als ik deze in het buitenland heb aangekocht?

Dit is zeker mogelijk, u dient hiervoor wel over de juiste documenten te beschikken: een Europees Gelijkvormigheidsattest (= COC – Certificat of Conformity), de vorige inschrijving en u moet de wagen laten douaneren met vignet 705. Indien u deze papieren heeft en uw wagen voldoet aan de vereisten kunnen wij uw wagen ombouwen naar lichte vracht.

Verkoopt u wagens die reeds omgebouwd zijn naar lichte vracht?

Nee, wij hebben zelf geen aanbod van wagens. U kan bij ons terecht voor het ombouwen van uw wagen naar lichte vracht. Dit met de nodige vereisten en keuringen.

Voorbeelden & realisaties

Audi Q8

Audi RS6

Bentley Bentayga

Grand Cherokee Trackhawk

Jeep Compass

Jeep Wrangler Rubicon

Lexus LX570

Maserati Levante

Mercedes GLC AMG 63

Mercedes ML 63

Oldsmobile

Porsche Gemballa GT

RangeRover

VW Golf

Porche Cayenne

Hummer H2

Contacteer ons

Stuur ons een bericht


    Lees meer over ons privacybeleid.