Ombouw Lichte Vracht

Ombouw lichte vracht » Bij Quality Transformation hebben we jaren ervaring in lichte vracht ombouw van auto’s zoals SUV’s, personenwagens, break wagens en oldtimers tot lichte vracht en het homologeren van voertuigen.

Ombouw lichte vracht

Voordelen auto ombouw tot lichte vracht in 2022 – 2023

U betaalt geen BIV

U betaalt maximum €150 verkeersbelasting

100% aftrekbaar

Aankoop is afschrijfbaar

Ombouwen naar lichte vracht

Homologatie ombouw personenwagen naar lichte vracht

Voorwaarden ombouw lichte vracht

Regels ombouw lichte vracht – Speciale opbergruimte

Fiscale voordelen

FAQ – Ombouw lichte vracht

Hoeveel kost het om mijn wagen te laten ombouwen naar lichte vracht?

Ombouw lichte vracht prijs? De kostprijs voor een auto ombouwen tot lichte vracht is afhankelijk van het merk en de grootte van uw wagen, gemiddeld kost een auto ombouwen naar lichte vracht 1250 tot 2000 euro, vrij van btw (intracommunautair). 

Voor een correcte prijs voor uw wagen kan u steeds vrijblijvend een offerte aanvragen.

Hoe lang duurt het om mijn wagen om te bouwen naar lichte vracht?

Uw auto veranderen naar lichte vracht neemt gemiddeld 3 à 4 weken in beslag, dit omvat de volledig procedure ombouw lichte vracht en de bijhorende keuringen. In sommige gevallen kan dit iets langer zijn omdat de goedkeuring van de constructeur kan aanslepen.

Is het mogelijk om meer dan 2 zitplaatsen te hebben in een lichte vracht wagen?

Volgends de huidige regels moet de laadruimte de helft van de wielbasis bedragen. Een achterbank kan dus niet behouden worden, behalve bij wagens die 50% laadruimte hebben achter de tweede zit, zoals bv. een Chevrolet Suburban of pickups met een dubbele cabine. 

Is het mogelijk om elke wagen om te bouwen naar lichte vracht?

U wilt uw wagen ombouwen tot lichte vracht, maar weet niet of dit mogelijk is voor uw auto? Voor de meeste wagens kunnen wij de wagen ombouwen naar lichte vracht, maar de vereiste is hier dat een laadbak geïnstalleerd wordt. Dit kan dus enkel bij wagens van het type hatchback, stationwagen, SUV, monovolume, jeep, etc…

Voertuigen zoals cabrio, coupé en sedan kunnen NIET omgebouwd worden omdat er geen ruimte is voor de laadbak die noodzakelijk is bij lichte vracht.

Wat moet ik zelf doen om mijn wagen naar lichte vracht om te bouwen?

Ombouw lichte vracht zelf doen? U hoeft zelf niets te doen, u levert uw wagen af en wij zorgen voor de volledige ombouw en procedure van a tot z. Zowel de ombouw als de keuringen worden volledig door ons gedaan, enkel zo kunnen wij de kwaliteit van de ombouw garanderen.

Kan ik mijn auto laten ombouwen naar lichte vracht als ik deze in het buitenland heb aangekocht?

Dit is zeker mogelijk, u dient hiervoor wel over de juiste documenten te beschikken: een Europees Gelijkvormigheidsattest (= COC – Certificat of Conformity), de vorige inschrijving en u moet de wagen laten douaneren met vignet 705. Indien u deze papieren heeft en uw wagen voldoet aan de vereisten kunnen wij uw wagen ombouwen naar lichte vracht.

Verkoopt u wagens die reeds omgebouwd zijn naar lichte vracht?

Nee, wij hebben zelf geen aanbod van wagens. U kan bij ons terecht voor het ombouwen van uw wagen naar lichte vracht. Dit met de nodige vereisten en keuringen.

Voorbeelden & realisaties van ombouw naar lichte vracht

RS6 Audi lichte vracht

ML 63 Mercedes lichte vracht

Bentley lichte vracht

Grand Jeep Cherokee lichte vracht

Jeep Compass lichte vracht

Jeep Wrangler lichte vracht

Lexus lichte vracht

Maserati lichte vracht

Range Rover lichte vracht

Volkswagen Golf lichte vracht

Porche lichte vracht

Hummer lichte vracht

Nog eens alles op een rijtje

Voor veel ondernemers is het aan te raden om de bedrijfsauto om te bouwen naar een auto met lichte vracht. Een lichte vrachtauto is een voertuig dat niet meer dan 3.500 kg massa mag vervoeren. Maar u vraagt zich misschien af waarom het voordelig is om een voertuig om te bouwen naar een lichte vrachtauto. Welnu, het punt is dat u in België dan kunt profiteren van verschillende fiscale voordelen.

De zakelijke kosten zijn voor 100% aftrekbaar

Als ondernemer moet u veel belasting over de winst betalen. Dit kan erg frustrerend zijn en om die reden is het ook geen slecht idee om de winst te drukken. Hoe meer kosten u jaarlijks maakt, hoe minder belasting u uiteindelijk moet betalen. Wanneer u een lichte vrachtauto zakelijk gebruikt, dan zijn de kosten voor 100% aftrekbaar. Dat is een van de redenen waarom slimme ondernemers besluiten om de auto om te bouwen.

U heeft recht op investeringsaftrek

In België worden ondernemers aangemoedigd om investeringen te doen. U bent immers pas echt ondernemer wanneer u ook gaat investeren in uw bedrijf. Verschillende ondernemers komen in aanmerking voor de investeringsaftrek. Ondernemers met een lichte vrachtauto kunnen ook profiteren van deze aftrek.

Sneller afschrijven

Wanneer u een grote investering doet, dan kunt u deze niet binnen een jaar afschrijven. Hier zijn namelijk allemaal regeltjes voor. Dit is ook wel logisch, want anders kunnen ondernemers aan het eind van het jaar een zeer grote aankoop doen en dan hoeven ze bijna geen belasting te betalen.

In principe geldt dat hoe sneller u investeringskosten kunt afschrijven, hoe beter dit belastingtechnisch voor uw bedrijf is. Een lichte vrachtauto is natuurlijk ook een flinke investering en deze mag u sneller van de balans aftrekken dan grotere vrachtauto’s. Daarnaast geldt dat aanvullende kosten bij de aankoop direct mogen worden afgeschreven.

Wat zijn de kosten?

Voor u is het natuurlijk belangrijk om te weten of het rendabel is om uw auto om te bouwen. Daarom wilt u weten dat de precieze kosten zijn. Het punt is dat we daar niet direct iets concreets over kunnen zeggen, want dit is afhankelijk van verschillende factoren. Het is in de eerste plaats afhankelijk van het merk van de auto. Daarnaast speelt ook het type wagen een rol bij de kosten. We kunnen wel stellen dat het gemiddeld tussen de 1250 en 2000 euro kost om een auto om te bouwen naar een lichte vrachtauto. Belangrijk: u betaald bij ons geen BTW op dit bedrag. Uiteraard kunt u vooraf altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Dan weet u precies waar u financieel aan toe bent.

Hoe lang duurt het?

Het laten ombouwen van de wagen neemt wel enige tijd in beslag. Gemiddeld duurt dit ongeveer 4 weken. Ook de bijbehorende keuringen zijn dan meestal uitgevoerd. In sommige gevallen kan een keuring iets langer duren, omdat we deels afhankelijk zijn van de goedkeuring van een constructeur. Maar we houden u dan natuurlijk altijd op de hoogte.

Wie kan bij ons terecht?

Iedereen in België, of je woont in Antwerpen, Vlaams-Brabant, Brussel, Limburg, Wallonië, Oost-Vlaanderen of West-Vlaanderen. Bij ons krijg je niet alleen de scherpte prijs maar ook de beste service!

Waarom je auto door ons laten ombouwen?

U kunt uw auto natuurlijk door verschillende partijen laten ombouwen, maar toch adviseren we u om dit door ons te laten doen. In de eerste plaats omdat we veel ervaring in huis hebben. We zijn namelijk al meer dan veertig jaar actief in de branche. In die periode hebben we met succes al veel verschillende auto’s omgebouwd tot lichte vrachtauto’s. Onze medewerkers zijn allemaal gecertificeerd en ze hebben echt liefde voor het vak. Daarom kunt u ook uitgaan van een perfecte afwerking.

We zijn ook trots op de vele positieve reviews die we hebben mogen ontvangen van onze klanten. We kunnen immers zelf wel stellen dat we kwaliteit leveren, maar uiteindelijk zijn het de klanten die dit objectief kunnen beoordelen. Op onze website vindt u ook foto’s van de verschillende werkzaamheden die we in het verleden hebben uitgevoerd. Het is ook de moeite waard om die portfolio te bekijken, want dan krijgt u een goed beeld van een geslaagde ombouw.